Julkaisuja

Uusi tie 18/2022, julkaistu 6.5.2022
Uusi tie 2/22, julkaistu 13.1.2022

Alla olevia kirjoja voi ostaa suoraan minulta. Laita viestiä tai soita, niin tehdään kaupat. Ota yhteyttä.

Taivasolento – kirja ihmisestä

Uusin kirjani käsittelee ihmistä Jumalan kuvana sekä ihmisenä olemisen haasteita ja mahdollisuuksia.

Täältä löydät arvostelun Taivasolennosta.

Alkukirkon salaisuus – kovasti kehuttu

”Kirkosta kirjoittaessani kirjoitan Jumalan perheväestä, jonka poika olen, kirjoitan kansasta, johon kuulun, kirjoitan ruumista, jossa olen jäsenenä, kirjoitan laumasta, jossa olen lampaana. En kirjoita ulkopuolisena tarkkailijana vaan sisäpiiriläisenä, jolle tämä näkyvä ja näkymätön, yksi, pyhä, apostolinen ja katolinen kirkko, Kristuksen kirkko, on valtavan rakas ja välttämättömän tärkeä.”

Tässä kirjassa selvitän Kristuksen kirkon syntyjä syviä ja perusteita, joiden varaan myös tämän päivän kirkollinen elämä rakentuu.

Lue tästä kirja-arvostelu.

Israelin kuninkaiden maailma – loistava kirja

Vuoden kristillinen kirja 2016 -finalisti

Israelin 400-vuotinen kuningashistoria kiitää halki jännittävien aikojen. Välillä uppoudutaan profeettojen julistukseen. Toisinaan luetaan Assyrian sotakertomuksia rintarinnan Kuninkaiden kirjojen kanssa. Israelin arkeologiset löydöt saavat historian elämään, kivet huutamaan. Kirjassa käydään läpi kaikki kuningashistorian tärkeimmät arkeologiset löydöt. Kuninkaiden maailma ei ole yksipuolinen, vaan se on sidottu profeettojen julistukseen, hovin elämään, aikansa suurvaltojen kamppailuihin maailman herruudesta ja Jumalan suureen pelastussuunnitelmaan.

Lue kirja-arvostelu täältä.

Henkivallat

Raamatun kansien välistä avautuu näkymä lumoavaan henkien maailmaan. Niin ensimmäisillä kuin viimeisilläkin sivuilla kohdataan Jumalan palvelijoita, kuten enkeleitä ja kerubeja, mutta myös hänen vihollisiaan, pimeyden joukkoja, Saatana ja hänen enkelinsä.

Varhaiset kristityt tunnustivat kokonaisen henkimaailman olemassaolon mutta sitoutuivat myös siihen uskoon, että Jumala on yksi ja ainut. Heidän ajatteluunsa vaikutti erityisesti juutalaisuus. Toisaalta he olivat myös voimakkaasti kosketuksissa ei-juutalaiseen maailmaan.  Kristittyjen käsitykset henkivalloista johtivat käytännön ratkaisuihin esimerkiksi koskien sitä, miten käyttäytyä jumalanpalveluksessa ja miten elää pakanallisen kulttuurin keskellä.

Lue tästä kirja-arvio.