Jerusalem-kurssi (1.9.-10.11.2021)

Syksyn kurssilla sukelletaan Jerusalemin arkeologiaan virtuaalisille pyhiinvaelluksille joka toinen keskiviikko.

Jerusalem - Wikiwand
Jerusalem. Daavidin aikainen kiviporrasrakennelma 1000-luvulta. “Ylväänä kuin Daavidin torni kohoaa sinun kaulasi. Siihen on ripustettu tuhat kilpeä, monen soturin jouset ja viinet.” (Laul. 4:4.)

Tämä kurssi sopii sinulle, jos haluat luotettavaa opastusta Jerusalemin arkeologian ihmeellisimmistä ja merkittävimmistä löydöistä, haluat nauttia luennoista ja keskusteluista kodin mukavuuksien keskellä, ja kaikki tämä suomen kielellä.

Tämä on myös valtavan hyödyllinen johdantokurssi niille, jotka ovat lähdössä Israeliin. Saat matkasta paljon enemmän irti, kun tutustut aiheeseen syvällisesti jo ennen matkaa.

Moni Israel-matkaaja kulkee monien mielenkiintoisimpien nähtävyyksien ja arkeologisten aarteiden ohi, koska he eivät tiedä niistä mitään. Harva esimerkiksi tutustuu Hinnomin laakson hautaluoliin, Leveään muuriin tai vaikka Ariel-centeriin, tai Jeesuksen aikaisiin kohteisiin kuten Palaneen talon museoon (Palatia mansion). Kurssillamme tulemme tutustumaan laajasti myös Daavidin kaupungin arkeologisiin löytöihin. Tältä alueelta on löytynyt todella merkittäviä aarteita ja rakenteita.

Juho Sankamo on koulutukseltaan teologian tohtori. Hän on opiskellut Jerusalemin arkeologiaa Jerusalemin Hepreankielisessä yliopistossa.

Kurssiin kuuluu kuusi luentoa, jonka jälkeen on mahdollisuus keskusteluun. Kurssilainen saa myös e-kirjan.

Toivottavasti näemme kurssilla! Kun osallistut kurssille, saat kurssin lopussa e-kirjan näistä löydöistä. Kirjassa on myös juttua Pyhän haudan kirkosta, ja esimerkiksi kolmannen temppelin uudelleenrakentamisyrityksestä vuonna 362.

Kurssin hinta: koko kurssi 220,- tai yksittäinen luento 50,-

Kurssin aikataulu

  •  Ke 1.9. Daavid ja Salomo – faktaa vai fiktiota?
  •  Ke 15.9. Virtuaalinen pyhiinvaellus Salomon temppeliin
  • Ke 29.9. Yhtenäinen kuningaskunta jakautuu.
  • Ke 13.10. Kuningas Hiskia ja Jerusalem Assyrian kynsissä
  • Ke 27.10. Daavidin kuningaskunta Babylonian puristuksessa
  • Ke 10.11. Jerusalemin arkeologian kuumimmat (tuntemattomat) hitit: Siloamin alla, temppeli Jeesuksen aikana, Pyhän Haudan kirkko, Kalliomoskeija, kolmannen temppelin rakennusyritys, joka epäonnistui

Luennot tallennetaan, joten voit kuunnella ne, kun sinulle sopii.

Ilmoittaudu mukaan:

Kurssi-ilmoittaumiset
Nimi
Nimi
Etunimi
Sukunimi